Skip to content

Перша учасниця менторської програми Фундації пам’яті Юрія Мельника

Фундація пам’яті Юрія Мельника започатковує програму менторства для старшокласників Бродівської гімназії ім. І.Труша. Менторство полягає в тому, що по запиту учня/учениці ми знайдемо експерта в професії, яка його/її цікавить та організуємо кілька онлайн чи оффлайн зустрічей. Учасники отримають практичні завдання, поради та зможуть задати всі питання, що їх цікавлять стосовно специфіки професії.  Заповни анкету, щоб стати наступним учасником!

Перша учасниця програми, Олена Ковальчук, учениця 11 класу Бродівської гімназії ім.І.Труша, знаходиться на рубежі вибору свого майбутнього шляху. Однією з альтернатив, які вона розглядає для своєї майбутньої кар’єри, є професія журналістки. Проте, перед прийняттям остаточного рішення, вона вирішила взяти участь у пілотному проекті менторської програми від Фундації пам’яті Юрія Мельника.

Першим етапом програми було інтерв’ю з запрошеною танцівницею на кріслі колісному, Анною Остапів, яка на запрошення Фундації була суддею на ДенсБатлі 2024. Олена підготувала питання та поспілкувалась з Анною перед початком конкурсу. “Юна інтерв’юерка дуже коректно вживала всі терміни, як от “крісло колісне”, а не “інвалідний візок”. Це показує, що вона добре підготувалась до інтер’ю та дослідила тонкощі теми розмови” – згадує Анна Остапів.

 

Далі в Олени відбулася онлайн зустріч з професійною журналісткою з 20-річним стажем, що пише для “Радіо Свобода”, “Крим.Реалії”, “Голос Америки”, — Галиною Терещук. Під час цієї зустрічі, пані Галина проглянула чорновик статті, надала цінні поради щодо її покращення та розповіла про тонкощі інтерв’ювання на сенситивні теми. Олена мала можливість задати питання експертці, а та в свою чергу — радо ділидась досвідом. Фундація висловлює щиру подяку пані Галині за знайдений час в щільному графіку та можливість поспілкуватись з молоддю. 

Оновлена та доповнена стаття Олени була опублікована в газеті “Ватра” а також на сайті Фундації. Участь у менторській програмі стала важливим кроком для Олени на шляху в майбутню журналістську кар’єру, допомагаючи їй краще зрозуміти суть професії та власні можливості у цьому напрямку.

Ще новини

Register Account

Have an account? Login here