Skip to content

Другий воркшоп з домедичної допомоги відбувся для 10-класників

В п’ятницю, 8 грудня 2023 року, в Бродівській гімназії ім.І.Труша відбувся другий з серії воркшопів практикум по першій домедичній допомозі. Цього разу прийняли участь більше тридцяти десятикласників. Професійні рятувальники з Мальтійської Служби Допомоги (м. Львів) на запрошення Фундації пам’яті Юрія Мельника провели інтенсивний восьмигодинний воркшоп, щоб учні засвоїли важливі знання, які можуть врятувати життя.

Як говорить європейська статистика, вчасно і правильно надана домедична допомога збільшує шанси на порятунок більше ніж на 60%. В Європі кожен громадянин зобов’язаний за власні кошти і в свій особистий час пройти такі курси та отримати відповідний сертифікат. На жаль, в Україні лише 2% громадян вміють надавати домедичну допомогу. Саме тому через відсутність таких базових знань дуже багато постраждалих гине, не дочекавшись швидкої.

Нагадаємо, у вівторок, 5 грудня, перший тренінг з домедичної допомоги прийшли учні 11-х класів Бродівської гімназії.

Під час практичних занять учні мали можливість відпрацювати набуті навички на спеціальних манекенах та тренувальному обладнанні. Зокрема, учасники тренінгу відпрацювали застосування дефібрилятора, спробували накладати тренувальні турнікети та робити тиснучі пов’язки. Завдяки спеціальному тренувальному пристрою, учні навіть змогли попрактикуватись надавати допомогу при удавленні. Кожен учасник отримав засоби індивідуального захисту (рукавички та клапан для дихання рот-в-рот), що забезпечило реальне відпрацювання екстренних навичок порятунку.

Програма воркшопу включала такі теми:

  • Безпека на місці події та екстрений виклик.
  • Серцево-легенева реанімація постраждалого: практичне заняття.
  • Автоматичний зовнішній дефібрилятор
  • Стабільне бокове положення: практичне заняття.
  • Стороннє тіло в дихальних шляхах.
  • Невідкладні стани: інфаркт, інсульт, судоми, зомління, епілептичний напад.
  • Кровотечі: практичне заняття.
  • Переломи, вивихи, безпечне транспортування постраждалого.

Зазначимо, Мальтійська служба допомоги проводить кваліфіковані курси з першої домедичної допомоги згідно із основними положеннями Європейської ради реанімації. Тренінги інтерактивні та на 80% складаються з практики. Навчання відбувається за підтримки Official account of the German Foreign Office , Посольства Фередативної Республіки Німеччини в Києві , Malteser International.


Слідкуйте за нашими сторінками в Instagram та Facebook, щоб бути в курсі майбутніх подій та анонсів.
Ще новини

Register Account

Have an account? Login here